ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

„Уроците на Блага“ дава старт на Киномания тази вечер

Българското предложение за Оскар и носител на множество награди от престижни европейски фестивали „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев с Ели Скорчева. Откриването е тази вечер, петък, от 18:30 часа. Филмът получи множество награди, сред които престижният „Кристален глобус“ за най-добър филм на феста в Карлови вари, както и награда за най-добра роля на Ели Скорчева, както и награда на фестивала в Рим, освен други отличия. В 18 часа предстои и среща със Стефан Командарев в клуб Fargo.

Киномания в Пловдив ще продължи с ежедневна програма до 3 декември, а всички филми са в LUCKY Дом на киното. Сред интересните заглавия на тазгодишната Киномания са такива с любимите ни имена от киноекрана – Мадс Микелсен в „Обетована земя“, новият филм на Педро Алмодовар – “Странен начин на живот“, дългоочакваната нова история с Джони Деп „Жан Дю Бари: Фаворитката на краля“, както и неповторимия Уди Алън с „Чист късмет“.

Част от програмата е селекцията „Фестивал на френското кино“ с множество филми за запалените франкофони, специална селекция с филмирани оперни спектакли, както и програма „Музика“.

Цялата програма може да видите на kinolucky.com. Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. „Киномания в Пловдив“ 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина